Workshops schoonheidsspecialiste

D & M Opleidingen

Pedicure en schoonheidsspecialiste opleidingen

Pedicure opleiding zeeland dag

Informatie branche opleiding pedicure (dag)

Als pedicure heeft u een zeer belangrijke rol voor uw cliënten. Naast het behandelen van voetklachten heeft een pedicure een adviserende en preventieve taak. Pedicure is bovendien een dankbaar beroep. Voordelen zijn: Uw eigen tijd indelen, werk afstemmen op andere werkzaamheden of bijvoorbeeld uw gezin. Er is nog veel vraag naar vakbekwame pedicures.  

Inhoud van de opleiding

De opleiding bestaat uit de volgende thema's:

– Anatomie en fysiologie 

– Pathologie 

Orthopedische kennis

– Schoenkennis

– Hygiëne , arbo en milieu

– Ondernemingsvaardigheden

– De praktijk


Wij werken volgens het beroepscompetentie profiel. U kunt van ons een opleiding verwachten waarbij u voldoende kennis op doet om het vak pedicure deskundig uit te voeren. Tijdens onze lessen werken wij met actieve leermethodes waarbij de kennis wordt overgedragen op veelzijdige manieren. U zult verrast zijn hoe leuk en leerzaam onze opleiding is! 

Duur van de opleiding

De dag opleiding duurt 28 lesdagen en de lestijden zijn van 09:30 tot 15:30. 

Wij houden tijdens onze opleidingen de schoolvakanties in acht. 

Thuisstudie

Het is belangrijk dat u naast de dagen dat u naar school gaat bezig bent met uw studie. Dit geldt voor zowel het praktische gedeelte als het theoretische gedeelte. Gemiddeld kunt u uitgaan van 3 á 4 uur per week.

Modellen

Wij zijn in het bezit van een zeer uitgebreid en enthousiast modellenbestand. Hier kunt u gebruik van maken als student. Uiteraard is het mogelijk om zelf te zorgen voor jou modellen.

Pedicure motor

Tijdens de opleiding kun je gebruik maken van één van onze motoren op school. Wij adviseren in de loop van de opleiding zelf een motor te gaan aanschaffen dit bevorderd uw technieken tijdens de opleiding. Uiteraard bent u hier geheel vrij in. Een pedicure motor zijn er in verschillende prijsklasse wij adviseren jou graag tijdens de opleiding wat het beste bij jou past. 

Toelating en niveau

De opleiding pedicure staat gelijk aan een niveau 3 opleiding. Voor deze branche opleiding zijn geen toelatingseisen gesteld behalve dat u de Nederlandse taal beheerst. Tevens wordt er van u verwacht dat u zich volledig inzet voor deze opleiding. 

Vrijstellingen

Indien u een vooropleiding heeft en u denkt recht te hebben op een vrijstelling. Kunt u dit vermelden bij uw inschrijving. Wij zullen u een formulier toesturen hiermee kunt u bij het examen bureau TCI uw vrijstellingen aanvragen.


Aan vrijstellingen zijn kosten verbonden. Prijzen zijn €20,00 per aanvraag en extra €16,00 per goedgekeurde vrijstelling.


De vrijstellingen worden gedaan door een extern bureau. D&M opleidingen is hiervoor niet verantwoordelijk.

Diploma

Wanneer u alle examens succesvol hebt afgerond ontvangt u een erkend branche pedicure diploma. Hiermee kunt u zich aansluiten bij de branche organisatie Provoet! 

Prijzen

Inschrijfgeld:                          € 85,00 incl. btw

Lesgeld:                                     € 1899,00 incl. btw

Materialen:                               € 420,00 incl. BTW

Linnenpakket (optioneel) : € 131,20 incl. Btw

Examen kosten:                      € 700,00 geen btw

Boeken:                                      € 208,79 incl. btw


Bij betaling in een keer ontvangt u 5% korting op het lesgeld.

Betalen in termijnen is mogelijk:

– 10 termijnen voor het lesgeld.

– 2 termijnen voor materialen en boeken

– Inschrijfgeld in 1 keer

Examens in één keer voor deelname aan het examen.

Het totale bedrag is verspreid over het gehele schooljaar.

Start data

Heinkenszand:  Dinsdag dag: 12-01-2021  ( nog 5 plaatsen beschikbaar) 


Wij starten de groepen vanaf 3 deelnemers met een maximum van 6 deelnemers. 


Informatie proefles: 

Het is mogelijk om bij ons tijdens de praktijkles gedurende 1 uur gratis mee te lopen. Zo kunt u kennis maken met het vak pedicure en onze school. Proeflessen zijn alleen mogelijk op donderdag middag en dinsdag avond en wanneer er daadwerkelijk een praktijkles op het rooster staat. Tijdens schoolvakanties is het niet mogelijk om een proefles mee te lopen. Een proefles gaat altijd in overleg met D&M opleidingen.  U kunt zich aanmelden via de roze button.


google0a833ccb50c2f931.html